Groeien - en eten - prachtig nasturtium

Groeien - En Eten - Prachtig Nasturtium.

Groeien En Eten Mooi Nasturtium.

Ik heb het in het verleden meestal gekweekt voor hoe het eruit ziet. De trailing wijnstokken en heldere, vrolijke bloemen zien er geweldig uit in opknoping containers en verhoogde bedden. Nasturtium doet dubbele plicht, als een prachtige bloem en een volledig eetbare plant.

Ik voor het eerst groeide nasturtium op de middelbare school. Ik had een groot boek met kruiden voor Kerstmis het voorafgaande jaar en was gefascineerd door de foto van een nasturtium op de cover. Ik had niet volledig gerealiseerd tot dan dat bloemen kunnen worden eetbaar. Ik was verslaafd, hoewel mijn eerste poging om deze schoonheid was niet volledig succesvol. Ik had nog veel te leren over tuinieren.

Als volwassene heb ik ontdekt dat nasturtium bijna gênant makkelijk te groeien is. Nasturtium behoort tot een familie van tropische inboorlingen die groeien als eenjarigen in mijn Midwesten tuin. Ze houden van volle zon maar zullen arme grond tolereren zolang het goed uitlekt.

Je kunt nasturtium vinden in bosachtige vorm of trailing. De bladeren zijn paraplu-achtig en de bloemen trechter-vormige en gekleurde helder oranje, rood, of geel.

Er is geen twijfel dat nasturtium is een mooie toevoeging aan elke tuin. Wanneer ik deze plant in mijn huidige tuin, laat ik de wijnstokken groeien de kolommen ondersteunen mijn rug patio luifel. Ze trekken vlinders, bijen, en kolibries ook.

Deze plant is zo aantrekkelijk, het is een beetje moeilijk te eten maar zeker de moeite waard om te proberen.

en heeft een peperige smaak die niet te sterk is. Hier zijn een aantal van de manieren die ik heb gebruikt nasturtium in de keuken:.

Meestal pluk ik gewoon een paar bladeren en bloemen en gooi ze rauw in een salade om het te kruiden.

Ik voegde een paar bladeren toe aan een gekookt spinaziegerecht voor extra smaak.

Tijdens mijn smoothie fase, gebruikte ik de bladeren in groene recepten samen met andere bladerige groenten.

Ik maakte een lekkere pasta salade met gehakte nasturtium bladeren. Ik gebruikte bloemen om de bovenkant van de salade te versieren.

De bloemen zijn geweldig als decoratie voor veel gerechten. Ik heb nooit geaarzeld om een paar te plukken om indruk te maken gasten met eetbare garneringen.

Een ding dat ik nooit geprobeerd, maar kan doen in de toekomst, is het maken van nasturtium kappertjes. De zaden, zoals de rest van de plant, zijn eetbaar. Een eenvoudige augurk van de zaden zogenaamd maakt een vervanging voor kappertjes, een voedsel dat ik hou. Op een dag mag ik het proberen, maar de bloemen maken het zelden.

alvorens geplukt en gebruikt te worden in de keuken.

Blader door tientallen van Onze GRATIS Tuinieren Gidsen vandaag.

Of uw droomtuin is een huisplant heiligdom, een overvloedige moestuin, een bestuiving paradijs, een helder en gedurfd bloembed, of een achtertuin oase.

heeft de perfecte tuingids alleen voor u.

Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot meer dan 3 dozijn van onze volledig gratis en volledig uitgebreide gidsen om uw droomtuin te kweken.

Groeien en eten Mooie Nasturtium.

Het grootste tuininspiratiepark van Nederland.

Via MyPalmShop bestelt u gemakkelijk uw Olea europaea online.

val(maxValue); var sType = oRangeSlider. Is de grond na een dag al droog, dan geef je te weinig water. Uw specialist in exotische planten en bomen. U haalt de zomer, of in ieder geval een zomers gevoel, in uw tuin.

Noodzakelijk voor een goede werking van onze website.

Filter-Window[data-id='+iParentFilterId+'] input:checkbox'); if(oCheckbox. Daarnaast zijn spiralen ook vrij veel voorkomend. Meer over de verzorging van de Olea Europaea, als kamerplant, lees je op deze pagina. Olijfboom / Olea Europaea knorrig vertakt. Olea europaea wilde vorm stamhoogte 40-50 cm stamomtrek 40-50 cm [pallet].

Olea europaea - Bonsai - stamhoogte 70-80 cm - pot Ø 90 cm [pallet].

Als je de Olijfboom buiten neerzet, raden wij aan om de plant in de volle grond te plaatsen of een plantenbak te gebruiken met een goed functionerende afvoer. Olijfbomen zijn erg geschikt voor de vormsnoei. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Hierdoor kunnen de planten zich goed ontwikkelen en groeien.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost olea europaea

Uw specialist in exotische planten en bomen.

Ten tweede is het goed voor de plant, de olijfboom hoeft zijn energie over minder takken te verspreiden en dit is goed voor de vitaliteit van de plant.

Dan zorg je voor voldoende ruimte, voor de plant, om verder te ontwikkelen. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']'). U snoeit de Olea Europaea bij voorkeur in maart of april. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Maar als u een bepaalde vorm wilt terugzien, is het natuurlijk wel aan te raden om de boom te snoeien. De plant staat erom bekend niet bijzonder snel te groeien waardoor. Via MyPalmShop bestelt u gemakkelijk uw Olea europaea online.

Dan zorgen wij voor een snelle en zorgvuldige verzending van uw aankoop.

Hierna kan de stek worden opgepot of geplant. Filter eventueel de voorloop eraf. als u de Olea europaea plant in een pot. De plant is zeer sterk en heeft nauwelijks last van ziektes en plagen.

Zodat de boom zelf maar ook andere bomen niet in het gedrang komen.

Opkweken vanuit pit is ook een mogelijkheid. Daarnaast kan de boom tot bloei komen in het voorjaar. Wij willen u altijd zo goed mogelijk adviseren over de palm of boom die bij u past. matig (b)(-9,4 tot -6,7°C), USDA zone 8b. U kunt zich wel indenken hoe duur een grote Olea Europaea is.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen